Service nummer +31 (0) 85 06 60 247

BladeStop Logo merken pagina

BladeStop is een veiligheidstechnologie ontwikkeld door het bedrijf “Meat & Livestock Australia” om de veiligheid van werknemers in vleesverwerkende fabrieken te verbeteren. De machine is ontworpen om een lintzaagblad snel te stoppen wanneer hij in contact komt met de hand van een operator. Verwondingen die het gevolg kunnen zijn van zo’n ongeval worden voorkomen of verminderd.

De BladeStop-technologie maakt gebruik van een sensorsysteem dat kan detecteren wanneer een persoon in contact komt met het mes. Het systeem activeert vervolgens een remmechanisme om het mes zo snel mogelijk te laten stoppen met draaien. Deze technologie kan het risico op ernstig letsel aanzienlijk verminderen in vleesverwerkende fabrieken waar veel lintzagen worden gebruikt.

BladeStop Merken Pagina

Over BladeStop

De BladeStop kan niet alleen als volledige lintzaag gekocht worden maar ook achteraf worden aangebracht. De BladeStop-technologie kan bijvoorbeeld worden gemonteerd op bestaande lintzagen die al gebruikt worden in de werkplaats. In dit geval is het een kosteneffectieve oplossing om de veiligheid van de werkplek te verbeteren. Veel vleesverwerkende bedrijven over de hele wereld hebben de BladeStop-technologie overgenomen.

Het is voor hun essentieel en een onderdeel van hun veiligheidsprotocollen op de werkplek. De BladeStop-technologie is een van de belangrijkste ontwikkelingen in de vleesverwerkende industrie want het verbetert de veiligheid van werknemers.

Bekijk hier de website van BladeStop!

BladeStop Merken Pagina

Waarom IB Food-Machines

IB Food-Machines onderscheidt zich van andere bedrijven door dat wij zorgvuldig leveranciers selecteren waar wij mee samenwerken. Door nauw samen te werken met betrouwbare leveranciers, kan IB Food-machines hoogwaardige voedselverwerkingsmachines en -apparatuur aanbieden die voldoen aan de behoeften en eisen van hun klanten.

De focus op kwaliteit en betrouwbaarheid is voor IB Food-Machines een van de reden hoe wij ons onderscheiden in de voedselverwerkingsindustrie. Onze klanten kunnen erop vertrouwen dat ze producten van topkwaliteit ontvangen, en dit leidt tot langdurige relaties en klanttevredenheid. Dankzij de samenwerking met de beste leveranciers blijft IB Food-Machines de concurrentie voor en blijft ons bedrijf groeien en uitbreiden.